en.pngEN
Minden kategória

Szakmai hírek

Főoldal>Hírek>Szakmai hírek

Hogyan készítsünk főzött sörfelszerelést

Idő: 2020-03-06 Találatok: 1

Hogyan lehet elérni a hőmérséklet-szabályozást, amikor sört főzünk házi sörberendezésekben? A sörfőzde erjesztő műhelyében a sörfőző és az üzemeltető egyaránt figyeljen az erjesztőtartály hőmérsékletére. Különösen a kezelő számára a folyamat A fentiek alapvetően a hőmérséklet és az idő, ezért könnyű illúziót létrehozni: úgy tűnik, hogy a sör erjesztési folyamata a hőmérsékleten és az időn alapul. Valójában az egész folyamat során a fermentlét ki kell venni a mintavételi portból és laboratóriumba kell küldeni vizsgálat céljából. A teszt eredményei szerint a hőmérséklet és az idő változtatható.

Házi sörfelszerelés

Ezért a teljes folyamat során végzett műveletből látható, hogy a hőmérséklet a sörerjesztés folyamatának paramétere, nem pedig az a jellemző paraméter, amely a fermentációs állapotot jellemzi; a sör erjesztésének a befejezése a biokémiai reakciókörnyezet, nem pedig a Logo. A laboratóriumban tesztelt és tesztelt fermentlé fizikai és kémiai indikátorai, például cukortartalma, etanoltartalma, élő élesztők száma és diacetiltartalma, azok a jellemző paraméterek, amelyek a fermentációs állapotot jellemzik és azonosítják a fermentációs folyamatot. A Jinan China Brew Machinery Equipment Co., Ltd. következő szerkesztője bemutatja Önt:

A sör fermentációs folyamata biokémiai reakciófolyamat, amelyet biokémiai reakciónak neveznek, nem pedig kémiai reakciónak. A kémiai reakcióban reakcióhőmérséklet van, és a kémiai reakció nem hajtható végre a reakcióhőmérséklet alatt; a biokémiai reakcióban nincs reakcióhőmérséklet - vagyis a reakció fő teste inkább egy mikroorganizmus, mint egy elem. Amíg a mikroorganizmusnak biológiai aktivitása van, képes reagálni, és a hőmérséklet befolyásolja. A fő ok az, hogy a reakció sebessége és a reakcióban keletkező metabolitok kissé eltérnek. Természetesen a biokémiai reakció sebességének meghatározása nemcsak a hőmérséklet, hanem a reakcióban részt vevő anyagok típusa és minősége is. Ezért a * hőmérséklet a biokémiai reakcióban gyakran korlátozott. Például a meglévő két fermentációs folyamat, nevezetesen a magas hőmérsékletű és az alacsony hőmérsékletű fermentáció meghatározza a * hőmérsékletet. A * hőmérséklet korlátozásának célja a nem kívánt metabolitok termelésének megakadályozása. Látható, hogy amíg a hőmérséklet a * határhőmérséklet alatt van, addig a biokémiai reakció normálisan haladhat. A túl alacsony hőmérséklet azonban befolyásolja a termelés hatékonyságát, a túlzott hőmérséklet-ingadozások pedig a metabolitok minőségét. Ezért a sörlé minősége és oxigénellátása, az élesztő fajtája és az élő élesztők száma, a sör típusa stb., Valamint a termelés hatékonysága szerint válassza ki a megfelelő hőmérsékletet és állítsa be azt egy bizonyos tartományon belül, majd az erjesztési folyamat során mért cukortartalomhoz, fizikai-kémiai mutatókhoz, például etanoltartalomhoz, élő élesztőgombákhoz és diacetil-tartalomhoz, annak meghatározásához, hogy a hőmérsékletnek emelkednie vagy esnie kell-e, vagy változatlanul kell-e maradnia, és idővel ellenőrizni kell a teljes fermentációs folyamatot. Röviden, a hőmérséklet biztosítja a biokémiai reakciókörnyezetet és a folyamat paramétereit; szabályozza a reakció sebességét. Ez a hőmérséklet szerepe a sör erjesztésének folyamatában.

Látható, hogy a sörerjesztési folyamat hőmérsékletmérése nem igényel nagy pontosságot, de bizonyos pontossággal megfelel egy nagyobb pontosságú mérésnek. Ez a vegyipar is, általában A-osztályú platina-ellenálló hőmérőkkel, és az oka annak, hogy a sörfőzésnél csak B-fokozat szükséges.

A hőmérséklet és a hő szakaszában rámutattak arra, hogy a hőmérséklet-szabályozás lényege a hőcsere mennyiségének szabályozása egy szabályozható hőátadó csatornán keresztül. A sörerjesztési folyamatban a fermentléhez a hő elsősorban nem kívülről, hanem a belül keletkező biokémiai reakcióhőből kerül át. Ehhez a hőhöz az élesztő hatására az erjesztőben levő cukor társul, amely etanollá, szén-dioxiddá és más metabolitokká alakul. Időben kell átadnunk ezeket a hőt az irányítható hőátadó csatorna hűtőköpenyén, vagyis a hideg zónán keresztül, hogy a fermentlé hőmérsékletét a * határhőmérséklet alatti értéken tartsuk, és stabil reakciókörnyezetet biztosítsunk. a biokémiai reakcióhoz. Ha meg akarja emelni a hőmérsékletet, csökkentse a kimenetet; ha csökkenteni szeretné a hőmérsékletet, növelje a teljesítményt. Ezért a sör erjesztési folyamatában a hőmérséklet-szabályozás lényege a sör erjesztési folyamatában a hűtőkabáton keresztül keletkező biokémiai hő időben történő átadása.