en.pngEN
Minden kategória

Szakmai hírek

Főoldal>Hírek>Szakmai hírek

Maláta feldolgozás sör előállításához

Idő: 2020-02-16 Találatok: 1

A maláta kezelésnek a következő hat lépése van.

Árpa tárolása: A frissen betakarított árpa alvó periódusú és csírázási teljesítménye alacsony.
Árpa kiválasztása: távolítsa el a törmeléket szélerőművel és szitával, és osztályozza szemcseméret szerint. A búza áztatása: A búza áztatása 2-3 napig vízzel az áztatótartályban, egyidejű mosás az úszó búza eltávolításához, így az árpa víztartalma 42 ~ 48%.
Csírázás: Áztatás után az árpa szabályozott hőmérsékletű és szellőztetett körülmények között csírázik, különféle oldhatóságot képezve. A csírázáshoz megfelelő hőmérséklet 13-18 ° C, a csírázási periódus 4-6 nap, a gyökérrügy megnyúlása pedig a szemcsehossz 1-1.5-szerese. A nedves maláta termesztését zöld malátának hívják. Kézműves sörfőző berendezések gyártói

Pörkölés: A cél a nedvesség csökkentése, a zöld maláta növekedésének és bomlásának megállítása hosszú távú tárolás céljából; tegye a malátát olyan anyaggá, amely a sör színét, aromáját és ízét adja; a gyökérrügyek könnyen eltávolíthatók, és a maláta nedvességtartalma sütés után 3-5%.
Tárolás: A maláta sütés után, a búza gyökereinek eltávolítása, szedés, hűtés után beton vagy fém tárolóedénybe helyezi tárolás céljából.