en.pngEN
Minden kategória

Szakmai hírek

Főoldal>Hírek>Szakmai hírek

Mi a sör kultúrája?

Idő: 2020-01-20 Találatok: 1

A sör nagyon gyakori ital az életben. Nyáron az emberek szeretnek inni egy pohár hideg hideg sört nagyon kényelmes. Akkor is lesz egy pohár, amikor grilleznek. Nyáron a sör felváltotta a fehérbort, és manapság fiatalember lett. Nagyon kedvenc ital. Tudjuk, hogy a szeszes italok évezredek óta vannak Kínában. Mikor alakult ki a sör? Nézzük meg együtt.

A sör eredete 8000 évre nyúlik vissza. Abban az időben a Tigris és az Eufrátesz folyókban, az emberi civilizáció egyik bölcsőjében volt egy sumér nevű cigány nomád. Valahányszor a sumerok megnyerték a csatát, szívesen fogyasztottak egyfajta árpából készült fajtát. Ez a legkorábbi sör.
Az ősi kőfestmények az ősi sörfőzés folyamatát mutatják be: kenyérsütés (a megsült kenyér fékezése és vízbe merítése cefre előállításához) és árpa felhasználása. A szakirodalom az italt "izgalmasnak, hangulatosnak és mindent elsöprőnek" írja le. A babiloniak először sört exportáltak más régiókba. Egyik lager sörüket az egyiptomiak szeretik 1,000 kilométerre. A sör fontossága az egyiptomi kultúrában annyira fontos volt, hogy a tudósok akkoriban egy másik típusú hieroglifát hoztak létre a "sörfőzők" számára. Később az ókori egyiptomiak fejlesztették a sörfőzés technológiáját, és különböző ízű sört főztek. A háborút és a kereskedelmet követően a rómaiak, a görögök és a zsidók mindannyian megtanulták a sörfőzés technológiáját Egyiptomból és továbbadták Európának.

Kétségtelen, hogy az egyiptomiak a sör igazi szerelmesei, "Boozah" -nak hívják, sőt a fáraó templomának felirata is szeretetteljesen beszél a fáraók szeretetéről e sör iránt. Az egyiptomiak úgy vélik, hogy a sörnek mágikus funkciója van, és az erjedés jelensége csak a "mágia" szóval magyarázható (szerintük ez nyilvánvalóan a napisten isteni ereje). Ezért, annak érdekében, hogy a napistennek és más isteneknek örömet szerezzen, III. Ramases király évente 30,000 liter sörrel áldozza fel az eget. Bár a fesztivál nagy mennyiségű sört fogyaszt, mégis van annyi sörük, hogy két-két doboz sört osszanak szét azoknak az ingyenes embereknek, akik mindennap építik a piramist. Az egyiptomiak is sokat tudtak a sör gyógyító erejéről. Kr. E. 1600-ból származó orvosi szakirodalom azt mutatta, hogy az orvosok által akkoriban felírt receptek 15% -a tartalmazott sört. A sör fontos szerepet játszik sok egyiptomi életében, és nem csoda, hogy a sör beépül az ország társadalmi szokásaiba. Például, ha egy fiatal férfi ad egy fiatal nőnek egy korty sört, mások azt gondolják, hogy házassági szerződést kötöttek. Abban az időben Egyiptom törvényei, mint a Babiloni Törvénykönyv, védték a vásárlók érdekeit. A fogadó tulajdonosát, aki pénzhiányban szenvedett, vagy kevesebbet váltott, azonnal megfullad. Azt mondják azonban, hogy a víz hozzáadása a sörhez kevésbé bűnös, ennek következtében a szálloda tulajdonosának fülét a szálloda ajtajára szegezik. Nagy kézműves sörfőzde

A történelem fejlődésével az emberek egyre jobban kedvelik a sört. Jelenleg fontos ital lett az emberek életében, egyre nagyobbá tette a sörtermelést, és a sörberendezések gyártása fokozatosan népszerűvé vált. Jelenleg sok vállalkozó is A sörberendezések gyártására összpontosít, és a sörgyártás már nem korlátozódik egy adott ország fejlődésére, nagyon népszerű az egész világon.

Előző: Egyik sem

Következő : Mi a házi sör hidrométere?