en.pngEN
Minden kategória

Szakmai hírek

Főoldal>Hírek>Szakmai hírek

Milyen ételekkel válik finomabbá a bor?

Idő: 2020-03-25 Találatok: 1

Irodalmi kutatások azt mutatják, hogy a kora ókori dolgozó embereknél a gabona elültetésének célja a bor készítése volt, nem pedig az, hogy ételt fogyasszon az éhség táplálásához, ezért az ókorban nagy számban alakult ki az italkultúra. Ennek során egyre több gabonafélét használnak fel a borkészítéshez. Cirgot, rizst, nyálkás rizst, borsót, kukoricát, búzát, árpát, hajdinát, sőt burgonyát és burgonyát is használnak a borászat összetevőjeként.

Egy borkészítés után azt tapasztalták, hogy ez a "100 gabona együtt" módszer nem alkalmazható. Az a borszem, amely nyerhet, a "Borászat császára" nevű cirok. Magas keményítőtartalma miatt a gyümölcs szerkezete nagyon megfelelő. Kiválasztják a legjobb nyersanyagként a kínai szeszgyártáshoz. Azóta a cirgot választották a fehérbor véletlenszerű elkészítéséhez.

A modern sörtechnika gyors fejlődése megváltoztatta a cirok, mint a gabonafőzés vezető szerepét. Jelenleg a kukorica és a rizs vált az italok főzésének anyagává. Búzabarna, nyálkás rizsgyapot, rizsháló, kukoricacukor, cirok tömjén.
Tudjuk, hogy keményítőtartalmú étkezési növényekből fehérbor készíthető, de miért van különbség a bor ízében? Ennek oka viszonylag egyszerű, mivel a különböző szemek különböző összetevőinek tartalma eltérő, a főzött bor íze nagyon eltérő. Az összetevők tartalmának különbsége az egyik tényező, és van egy másik tényező, amely a bor ízének különbségét okozza, vagyis a gabona belső szerkezete eltérő.

Búza, árpa, borsószemek: Magas fehérjetartalmuk miatt az ilyen szemek valószínűleg a különféle baktériumok túlzott növekedését okozzák a borászati ​​folyamat során, és a különféle anyagok keletkezése kényelmetlen lehet.

Ragadós rizs és hajdina: Mindenki tudja, hogy a ragacsos rizs és a hajdina tapadékonysága viszonylag magas. Ennek az ételnek a felhasználásával bor készítéséhez könnyű beállítani és csökkenteni lehet a rossz légáteresztő képességet, ami jelentősen csökkenti a szeszes erjesztés hatékonyságát.
Rizs: A rizs szintén nagyon gyakori sörfőző anyag, de magas zsír- és cellulóztartalma miatt a fehérbor ízét bizonyos mértékben befolyásolja.

Kukorica: A kukoricának a bor készítéséhez van sajátossága. Az édesség magas, amit a fitinsav magas tartalma okoz; és a kukorica zsírtartalma is viszonylag magas, emiatt a fehérbor gonosz íze súlyosabb.

Édesburgonya, burgonya, manióka: A jamsztartalom fehérjetartalma és zsírtartalma alacsonyabb, de a pektintartalma túl magas, ami könnyen vezethet különféle baktériumok szaporodásához és befolyásolhatja az ízét.